2021-03-14 08:46:06• hírek • Bede Emőke

Már a Netflixen is megtekinthető a Nagyszalontán forgatott Morgen

Marian Crișan nagyszalontai rendező első egész estés filmalkotása, a 2010-ben megjelenő Morgen is bekerült a népszerű streamingszolgáltató, a Netflix kínálatába.

A rendező szülővárosában forgatott film egyik főszereplője, a biztonsági őrként dolgozó Nelu, akinek élete egészen eseménytelen, horgászik, dolgozik, estéit pedig feleségével tölti határmenti tanyáján. Egy nap horgászás közben azonban találkozik egy török illegális bevándorlóval, kinek természetesen egy szavát sem érti, viszont végül mégis úgy dönt, hazaviszi. E különös barátság története többek között a 2010-es Locoarnói Nemzetközi Filmfesztiválon a zsűri különdíját is elnyerte, egy évvel később pedig Románia a legjobb idegen nyelvű film kategóriában is a Morgent jelölte Oscar-díjra.


Nelu szerepében az egyebek mellett Jászai Mari-díjjal és a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével is kitüntetett Hatházi Andrást láthatjuk, Behrant Yilmaz Yalcin alakítja, de a film során a nagyváradi színház több színművésze is feltűnik. Az egész estés film tehát immár a Netflix kínálatában is elérhető, viszont akiknek nincs előfizetésük, egyelőre a CineDub YouTube-csatornáján is megtekinthetik a Marian Crișan rendezte alkotást.
 


Szatmár megyében forgatott mozifilmet is találunk a Netflixen


A Netflix által 2018 novemberében bemutatott „The Princess Switch” című film nagy részét Nagykárolyban, s azon belül is a város egyik ékköveként számon tartott kastélyban forgatták. A romantikus vígjáték forgatása kifejezetten izgalmas volt a város lakói számára, hiszen amellett, hogy egy népszerű amerikai színésznő, Vanessa Hudgens is Nagykárolyba látogatott, ők maguk is statisztákká válhattak néhány napra.


A film története szerint karácsony előtt egy héttel a meseszép hercegnő, Margaret szerepet cserél egy Chicagóból érkező hétköznapi lánnyal, s ez nem is bizonyul különösebben nehéz feladatnak, hiszen akár egymás tükörképei is lehetnének. A kaland azonban nem merül ki ennyiben, ugyanis Margaret beleszeret Stacy jóképű munkatársába, az újdonsült hercegnő pedig egyenesen Margaret vőlegényébe, az elbűvölő hercegbe lesz fülig szerelmes. A helyzetből adódó bonyodalmak pedig igazi izgalmakat tartogatnak a műfaj kedvelői számára.

A „The Princess Switch” 2018 végi megjelentése után azonnal bekerült az imdb.com adatbázisába is. Ebben a pillanatban kicsivel több mint 23 ezer ember értékelte a filmet, melynek 10-ből egy szolid 6 pontot sikerült összegyűjtenie. Azok, akik komment formájában is értékelték a filmet, többnyire megegyeztek abban, hogy a történet alakulása végig kiszámítható, ennek ellenére mégis szívmelengető, kellemes, karácsonyi hangulatot árasztó alkotásról van szó, mely főképp a fiatalabb lányok tetszését nyerheti el igazán. Egy novemberi vagy decemberi hűvösebb délutánra ideális választás lehet, csakúgy mint a 2020 végén megjelent második rész is.


A november 19-én bemutatásra került filmben, melynek alcíme „Az új hasonmás”, ismét Vanessa Hudgensé a főszerep, és természetesen nem csak a színésznő, hanem az uralkodói bonyodalmak is visszatérnek. Mindazoknak, akik kedvelik e filmet, van egy másik jó hírünk is, hiszen a Netflix a második rész bemutatásával egy időben azt is bejelentette, hogy a Karácsonyi csereberéből hamarosan trilógia lesz - a harmadik felvonásra 2021 karácsonya környékén kell számítanunk.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: